Proces en uitkomsten transgenderzorg voor kinderen en jongeren
Anke Oerlemans
Vacature informatie
Geopend: 20 augustus 2024
Sluit: 20 november 2024
Contact informatie

Binnen het project ‘Proces en uitkomsten transgenderzorg voor kinderen en jongeren’ zoeken wij een enthousiaste masterstudent voor een onderzoeksstage.

Achtergrond
Transgenderzorg voor jongeren roept veel vragen op, zowel binnen ons Radboudumc, als in Nederland en in het buitenland. Zo zijn er vragen over (1) de inhoud van de zorg zoals bijvoorbeeld de korte- en lange-termijn-impact van puberteitsremmers en (2) de sterke groei van de aanmeldingen voor deze zorg. Omdat het gaat om zorg voor minderjarigen is de verantwoordelijkheid groot om kinderen en jongeren die met deze zorgvraag naar ons Radboudumc te komen, goed te volgen. Het gaat daarbij om het zorgproces dat ze doorlopen: het aantal kinderen en jongeren dat in zorg komt en de verschillende fasen in de behandeling die ze al dan niet doorlopen. Ook gaat het om de impact van de zorg op hun mentale gezondheid en kwaliteit van leven.
In het elektronisch patiëntendossier en digitale vragenlijsten is informatie over het proces en de uitkomsten van zorg vastgelegd. Zo worden onder andere gegevens over mentale gezondheid, kwaliteit van leven, eigenwaarde, houding ten opzichte van vruchtbaarheid, en ervaring met zorg standaard verzameld.

De stage
Tijdens jouw stage draag je bij aan het in kaart brengen van deze proces- en uitkomstgegevens. Procesgegevens breng je in kaart door gegevens uit EPIC systematisch op een rij te zetten. Uitkomstinformatie vind je in vragenlijstprogramma RadQuest. Je maakt een overzicht van de doorstroom van patiënten door de verschillende behandelfasen. De uitkomsten van zorg breng je in kaart door beschrijving van de uitkomsten van vragenlijsten op gebied van mentale gezondheid, kwaliteit van leven, eigenwaarde, houding ten opzichte van vruchtbaarheid en ervaring met de zorg.
Daarnaast biedt een combinatie van data de mogelijkheid proces- en uitkomstvariabelen met elkaar te combineren.

Wat zoeken wij:

  • Een gemotiveerde masterstudent met een relevante achtergrond (biomedische wetenschappen, geneeskunde, gezondheidswetenschappen, sociologie, psychologie, genderstudies of een andere passende opleiding)
  • Die proactief, zelfstandig, zorgvuldig en goed georganiseerd werkt
  • Met interesse in en liefst ervaring met kwantitatief onderzoek en Excel of SPSS
  • Met affiniteit voor onderzoek over genderdiversiteit en jongeren
  • Minimale beschikbaarheid 3 maanden (startdatum in overleg, in het eerste semester van academisch jaar 2024-2025)

Wat bieden wij:

  • Intensieve begeleiding tijdens de gehele duur van je stage
  • Training in het opzetten, uitvoeren, en analyseren van kwantitatief onderzoek
  • Inzicht in wijze van dataverzameling via geautomatiseerde verwerking van gestandaardiseerde vragenlijsten
  • Een werkplek waar je aan kan sluiten bij activiteiten van het Expertisecentrum voor Geslacht & Gender en afdeling Medische Psychologie.
  • Mogelijkheid tot mee-publiceren bij een artikel

Meer informatie
Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met dr. Chris Verhaak (chris.verhaak@radboudumc.nl, afdeling Medische Psychologie) en dr. Anke Oerlemans (anke.oerlemans@radboudumc.nl, afdeling IQ Health).