Evalytics

Evalytics is een online tool waarmee je evaluaties uitvoert. Evalytics maakt het voor studenten zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk om cursusevaluaties in te vullen. Als docent zie je alle resultaten overzichtelijk in je eigen online dashboard. In Evalytics kun je ook je docentreflectie schrijven. Studenten krijgen hier direct een terugkoppeling van.

Evalueren na het college

Elke student die in Osiris staat ingeschreven voor jouw cursus, krijgt automatisch na het laatste college een uitnodiging om de cursusevaluatie in te vullen. Ze krijgen deze uitnodiging digitaal binnen, of per e-mail, sms, of in de app. Het systeem stuurt ook automatisch herinneringen. De enquête vullen studenten in hun eigen tijd in. 

Evalueren tijdens het college

Je kunt in het laatste college live de evaluatie laten invullen. Hierbij gaan jouw studenten op hun computer of telefoon naar de website van Evalytics of naar de app en vullen de code van jouw evaluatie in. De resultaten kun je in overzichtelijke grafieken op het scherm in de zaal laten zien. Na het invullen kun je met je studenten de resultaten van de evaluatie nabespreken.

Aanmaken van een evaluatie

Evalytics is gekoppeld aan OSIRIS. De evaluaties die zijn klaargezet voor jouw cursus worden automatisch verstuurd naar alle studenten die ingeschreven staan in jouw cursus. Deze evaluaties hoef je als docent niet elke keer opnieuw te maken. De onderwijsadministratie vult de cursusevaluaties met vragen of formulieren van vorige cursusevaluaties.

Aan het eind van de cursus log jij met je Radboud-accountgegevens in bij Evalytics en je bekijkt de resultaten. Je kunt de gemiddelde scores op elke vraag zien, of per vraag alle antwoorden los bekijken. Je kunt geen gegevens zien van andere docenten. De opleidingscoördinator kan dit wel.

Handleiding

Evalytics heeft zelf diverse handleidingen gepubliceerd op haar website. Voor andere vragen kun je contact opnemen met evalytics@ru.nl.

Website

Evalytics