Pitch2Peer

Pitch2Peer is een online omgeving waarin studenten pitches plaatsen. Een pitch is een uitgewerkte opdracht in de vorm van bijvoorbeeld een video-opname van een presentatie, een door studenten gemaakte kennisclip, prezi, animatie, poster of blog. Pitch2Peer is aan Brightspace gekoppeld en kan zo gemakkelijk in een cursus ingezet worden.

Peerfeedback

Met Pitch2Peer kun je studenten laten leren van elkaars werk en feedback. Een student levert een product in via Brightspace en Pitch2Peer maakt het mogelijk dat medestudenten feedback kunnen geven en ook (anoniem) kunnen beoordelen.

Je kunt studenten criteria meegeven waarmee ze hun feedback gericht kunnen geven en je kunt studenten vragen om de beste pitches te belonen met ‘likes’ en ‘medals’. Ook als docent kun je feedback geven en pitches beoordelen.

Voordelen

  • Studenten kunnen een pitch gemakkelijk in Brightspace uploaden en aanbieden voor feedback.
  • Een beoordeling of feedback kan opgenomen worden in Brightspace Grades
  • Anoniem feedback geven is mogelijk

Handleiding

Pitch2Peer is gekoppeld aan Brightspace en zo kun je de tool gemakkelijk toevoegen aan je cursus. Maak gebruik van de handleiding om de tool toe te voegen aan je cursus. Via de help knop van Pitch2Peer word je vervolgens stap voor stap meegenomen in het gebruik van de tool.

Website

Pitch2Peer